Cum ajunge un publicitar in Rai?

Sper ca sunteti religiosi si credeti in Rai & Iad. In acest caz, este placerea mea sa va informez ca nu veti ajunge niciodata in Rai daca ati ales o cariera in publicitate.

(Totusi, doar luna aceasta, daca veti trimite url-ul acestui blog catre toata lumea din agentia dvs. veti avea ocazia sa primiti un demo version al Raiului. In caz contrar va asteapta 5 ani de ghinioane si decese financiare ale agentiilor in care veti lucra.)

Revenind acest articol nu este despre 'Cele 10 porunci' sau 'Cei 10 pasi', ci despre cele 10 motive pentru care un publicitar nu va ajunge niciodata in Rai:

1. Cam toti mintim. Fie ca este vorba despre motivul intarzierii de azi-dimineata sau despre fortele Raului care s-au adunat si ne-au impiedicat sa respectam deadline-ul (vezi articolul despre scuze din arhiva acestui blog) mintim mult si in fiecare zi. Atat de mult incat continuam si acasa.

2. Suntem lenesi. Cati dintre voi s-au gandit pentru mai mult de o secunda sa verifice despre ce articol cu scuze vorbeam mai sus. Ceee, n-are link? Presupune un scroll? Oboseste degetelul? Si cati dintre voi CHIAR se gandesc la un brief.

3. Suntem orgoliosi. O 'ardem cool' pe la receptii, vorbim numai despre ce facem si ce stim noi si ne aparam agentia in care lucram ca mercenari de parca ar fi a noastra.

4. Ravnim la bunul altuia. Imi aduc aminte gruparile de guerilla anti-Leo sau anti-Naumovici de acum ceva timp cand acestia castigau premii dupa premii. De ce? Pentru ca atunci cand nu poti sa ai si vrei, te dai deontolog sau consultant.

5. Uitam de familie. Bem, pierdem nopti, suntem uarcaholici, divortam, prindem pasarici din CS si ne plac ciocanele artilor.

6. Furam. Conturi, idei, rebate-uri de la furnizor, Effie-uri.

7. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau. Nu-ti crea alti idoli decat mine, indiferent de cum ma cheama (Bogdan, Adrian, Liviu sau Serban).

8. Luam consumatorul la misto cu manierismele, indolenta si nesimtirea noastra.

9. Credem ca autorul acestui articol are cumva dreptate, dar ne linistim cu 'Mda, da' io nu-s asa de religios.'

10. Nici macar nu stim cele 10 porunci. Trebuie sa le gugalim chiar daca mai mergem din cand in cand la biserica.

Cred ca o sa-mi placa in Iad. Pentru ca imi place publicitatea si as ramane alaturi de colegii mei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu