De ce nu o sa-mi fac niciodata blog

- Nu cred in blog-uri si in blogosfera. Iti faci blog atunci cand n-ai nimic de spus in viata reala sau daca vrei sa-ti creezi imagine. In ambele cazuri o faci pentru ca esti un ratat.
- Nu cred in 'placerea de a scrie, asa, mai mult pentru mine'. Oricine isi face blog vrea sa fie remarcat la un moment dat. Vrea sa apara in poze prin reviste langa Zoso sau sa il sustina pe Cabral intr-una din campaniile lui umanitare sau sa se plimbe cu Jeg prin lume cu bicicleta. Si vrea bani din bannere. Si vrea gratuitati.
- In Romania exista maxim 10 bloggeri, restul sunt niste pusti fara viata sociala care au gasit un mediu in care sa fie 'cool & trendy'. Si scriu de multe ori pe pagina 'pula, pula, pula' ca sa-i indexeze google-ul si sa se dea mari la intalniri cu altii care baga pornache pe blog-ul lor din acelasi motiv. Si mai toti se dau deontologi. De exemplu, esti praf daca scrii in romenglish.

- Iar aceasta blogosfera are limbajul si regulile ei. Trebuie sa scrii periodic. Trebuie sa scrii corect gramatical. Trebuie sa ai aliati. Trebuie sa ai un subiect. Trebuie sa ai talent la scris. Nu ai voie sa furi poze. Daca scriu de mai mult timp, sunt mai peste decat tine. Nu trebuie sa folosesti excesiv bold, italics sau underline fara rost. Post-ul trebuie sa fie cursiv si pe subiect. Blabla... bla... bla...
- In blogosfera, daca inovez stupid de dragul inovatiei, sunt 'cool'. Uite, de exemplu, acum urmeaza, pentru prima oara in blogosfera romaneasca, un rand numai in araba.
- اياللهول يمكنني استخدام مترجم جوجل.
- Pentru ca tot timpul, sub protectia anonimatului 2.0, gasesti ratati care sa puna intrebari briliante gen: 'daca bloggeri sunt ratati, tu de ce ti-ai facut blog?' sau 'cine pula mea te crezi sa vorbesti asa?' sau 'poate iti hack-uiesc blogul si nu mai poti sa scrii niciodata' sau 'ce tare esti, imi place mult de tine!'.
- Ah, acest blog este despre publicitate. Si este si usor schizofrenic. Deci nu e intotdeauna despre publicitate. Iar autorul va fi uneori coleric, alteori diplomat, uneori nesimtit, alteori nu. Sau autorii. Sau autorul cu dubla personalitate.

Un comentariu: