de prin dozator.

Da, e una din postarile alea pline de frustrare.

Ca nu mai pot. fizic. Imi moare mintea.
Incet, incet aruncam la gunoi si ce mai era bun in publicitatea de la noi. de la strategia de marketing pana la necklabel, ne pisam pe tot. parca nimic nu mai conteaza.
sa treaca si rahatu' asta de proiect si sa-mi iau banii.
Si suntem toti in asta, fara exceptie. Nu mai avem timp sa scriem un brief sau sa informam agentia. Da-i in plm! Sa zica mersi ca le dam niste coco. Si aia primesc brief-ul, nu inteleg nimic.. dar nu e timp. repede, sa facem o poza colorata. Aplaudam toti la poza si ungem cu rahat orice principiu. Ca e pe bani, frate!

Ne coboram standardele, altii ne ucig asteptarile. Si uite asa ajungem sa ne uitam la TV si sa speram ca mai baga o data reclama aia la pufuleti. Ca oricum nu inteleg daca aia cu piticii e tot aia cu "mai catifelata ca catifelarea", daca aia la branza nu era de fapt la margarina. Sau iesim din casa. Si vedem campania Praktiker. Si vrem inapoi in casa.
Noroc cu spoturile Vodafone cu urecheatu' ala simpatic. Sa le creasca cineva salariile baietilor de trag la vasle acolo. Ca daca pleaca, faceti spoturi cu Pee Wee... (nicio afiliere cu agentia in cauza. n-am trecut de interviu.)

Si ajung sa intreb in gol: da' cam pana cand? da' de ce?
De ce aud ca nu conteaza target-ul? Ca nu conteaza insight-ul? Ca nu e timp de ceva cercetare si eventual un moment de analiza? Ce facem noi aici? Poze la minut?
Se pare ca da.

Cu riscul de a ma repeta, va fac un rezumat:
alora din agentii
- daca ii dati afara pe aia buni care aduceau moloz doar pentru ca-si cer drepturile, sunteti prosti. ca aia va aduceau moloz.
- daca ii ignorati pe aia buni care aduc moloz pana-si dau demisia, sunteti prosti.
ca aia va aduceau moloz.
- daca in locul astora de mai sus aduceti unu' care sta pe datorie, sunteti prosti. ca nu e motivat. ca lui nu-i pasa. si voi nu mai faceti moloz.
alora de la client
- daca tineti maimutele in post ca-i mai ieftin, sunteti prosti. ca acum e bataie pe bune.
- daca cereti o poza si oferiti un banut, asta primiti: o poza de un banut. daca sperati si la rezultate, sunteti prosti.
- daca nu ganditi, se vede. si nu gandesc nici aia din agentie. sa va intelegeti.

Si cred ca putem continua pana ne da cineva afara. de pe post.




2 comentarii:

  1. Ai observat ca noi scriem si noi comentam? Nu e rau... e mai de calitate discutia :-))

    Uuu, am o idee. Hai sa restrictionam comentariile cu exceptia noastra ca sa stim o treaba. Bun?

    RăspundețiȘtergere